Minősítések

Cégünk évek óta szabvány szerinti ISO minősítéssel rendelkezik, melyet folyamatosan újít, és ez biztosítékot nyújt partnereink részére a   megfelelő és minőségi alkatrész kiszolgálásra.

Vevőink igényeit, akik között, mind a felújító, mind pedig a felhasználó   partnereink / vállalkozások, közlekedési társaságok / egyaránt      megtalálhatók, folyamatosan követjük, hogy beszállítóink segítségével a járműgyártók által bevezetett újdonságokkal is lépést tartsunk.

Helyettesítő / után gyártott / termékeinket partnereink több évtizede használják megelégedettséggel, javításhoz, felújításhoz.

Ezekkel a termékekkel partnereink gazdaságosabban üzemeltethetik  járműveiket, és ezzel is elősegíthetik üzleti sikereiket.

Tanúsítványok

MINŐSÉGPOLITIKA

Az INTEREX’91 Kft. vezetése felismerve

a minőség meghatározó szerepét, üzletpolitikájának szerves részeként megfogalmazta minőségpolitikáját.

Tevékenységünket az alábbi irányelvek és célok vezérlik:

1. Elsődleges cél a mindenkori vevői követelmények és elvárások magas színvonalú, kellő időben és megfelelő árszinten történő kielégítése, figyelembe véve a tevékenységhez kapcsolódó törvényeket és rendeleteket.

2. A vállalatunk jövőbeni biztonsága és munkatársaink boldogulása érdekében folyamatosan javítjuk szolgáltatásunk minőségét.

3. A  vállalat minden dolgozója világosan látja, hogy a minőség nem más, mint az erre vonatkozó előírások és munkafolyamatok pontos rögzítése és folyamatos betartása.

4. A vállalat minden dolgozója személyesen felelősséget vállal az általa, vagy közreműködésével  nyújtott szolgáltatás kiváló minőségéért.

5. A folyamatos, megbízható szolgáltatáshoz szükséges a beszállítók jó munkája. Ezért elvárjuk, hogy állandó jó minőséget biztosítsanak számunkra. Ennek elérésében támogatjuk Őket, és együttműködünk velük.
Azért, hogy az előzőekben felsoroltakat megvalósíthassuk, a vállalat

MSZ EN  ISO 9001:2009

nemzetközi szabvány szerinti Minőségirányítási Rendszert működtet és tart fenn.

A vezetőség elkötelezett a minőség iránt és elvárja, hogy minden dolgozója a maga területén járuljon hozzá a minőségpolitika gyakorlati megvalósításához, és megköveteli, hogy munkáját a dokumentált Minőségirányítási Rendszer alapján végezze.